+31 6-106 73 250 info@fresh-office.nl

 

 

Goede werkplekinstructie

 

Werkplekinstructie

Op locatie van de klant gaan onze werkplekadviseurs met de werknemer in gesprek, discreet, aan de werkplek. Wij vragen naar eventuele klachten aan nek, schouder, rug apparaat.

Als dan de stoel is ingesteld komt de werkplek aan de beurt. Dan moet de hoogte worden bekeken. Is het een instelbaar, verstelbaar of elektrisch bureau? Ervan uitgaande dat de armleggers zo hoog staan ingesteld dat ellebogen en onderarmen hierop steunen en de schouders ontspannen laag blijven en de polsen en handen in een lijn liggen tijdens typen en/of muizen.

Dan het beeldscherm: recht voor de werknemer te plaatsen
de bovenrand van het scherm gedeelte op ooghoogte.
Op 50/70 afstand en bij voorkeur dwars op het raam om schittering of tegenlicht te voorkomen.

Het beste is gebruik te maken van een monitorarm waarbij de werknemer zelf bepaald hoe de monitor(en) gepositioneerd worden in plaats van dat dit bepaald wordt door te beperkte mogelijkheden van de standaard voet.

Daarna uitgebreide uitleg van de alle mogelijkheden van de stoel. Door de werknemer kennis te laten maken met alle knoppen en hendels zorgen we voor gewenning. Met name het “even” lenen van de stoel zorgt voor irritatie. Collega’s draaien aan knoppen waar door een juist ingestelde stoel na het weekend “opeens” meer lekker zit.

Met normaal gebruik kan er weinig stuk gaan, als de werknemer weet waar de hendels voor dienen zal er eerder gebruik van gemaakt worden waardoor functioneel en eenvoudig opgelost worden wat bijdraagt aan een verantwoorde zithouding. Het verschil tussen een rugleuning van netweefstel en een traditionele stoffen rug wordt besproken. Gebruik schuifzitting en lendesteun wordt door ons getoond en ingesteld.